Sunday, 26 February 2012

Download Terbantut??

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1Malaysia..
Kali ni,buat ke sekian kalinya,nak cer pasal download jgak...khusus utk mereka2 yg mnjdi pngguna setia link2 Mediafire tu...

Skrg ni,(rasanya baru lg ni) link Mediafire yg kebiasannya disrtakan dgn iklan Ad.fly tu,xkan mmbw kita trus kpd link yg kita nak download tu..slalunya,kita tnggu selama 5 saat utk 'Skip Ad' tu kan..pastu load lg,trus kpd link fail yg kita nak tu,dgn button download...try skrg ni,lps kita 'Skip Ad',kita akan dibawa trus ke homepage Mediafire,yg brmaksud,kita xkan dpt dwnload fail tu..
Homepage Mediafire

Kenapa jd mcm ni?? Ini disebabkan Mediafire da block kesemua link yg dtg dri Ad.fly ni..tu pasal lps 'Skip Ad' msuk ke homepage...walau bagaimana pun,kita msh boleh truskan niat murni kita utk mndownload tu..senang ja,lps iklan Ad.fly tu da load,5 saat pun da lps,JANGAN KLIK 'SKIP AD'..buat langkah 'drag n drop'..drag logo 'Skip Ad' tu ke ruang URL..(rujuk gmbr di bwh ni)

Drag Ke Ruang Url 

Lepas da drag tu,tngu la page tu load,bleh la smbg blik download,,hehe..gembira ja rasa..tp lps langkah di atas tu kita buat dgn jayanya,ada dua kmngkinan yg bakal brlaku..

1. Link kluar dgn button download..apa lg,teruskan download mcm biasa..jgn tnggu lama2,nti ilang pulak kesabaran hahaha..behave2 ya anda2 semua..

2. Akan trjadi situasi ni..link ni pulak nak interprem..kiranya niat murni anda utk mndownload akan benar2 trbantut la..tpksa cri link dri site yg lain pulak hahaha...link yg kluar ni kira error jgak la..mmg xdpt nak truskan download ok..haha

Haha..

Sekian saja la utk kali ni...nak smbg download lg ni haa..jgn kluar page 'suspended' da la haha..iman x tebal sngt,senipis kulit bawang ja..mngamuk kang haa..haha,wokeh,adios,amigos,asta la vista bebeh..

TAMMAT

9 comments:

Detective Fiqa said...

DF bukan peminat setia MF =.= hahaha

ZouL said...

MF mmg terbaek! hahaha..saerch ape movie pun mesti belakang tu ade tulis Mediafire hahaha

Entri best : Cara Kongsi Broadband Anda | Aku Punyer Lah!

HalimKich said...

DFiqa - haha...mediafire best oo..msti try hhihi

Zoul - btul tu bro...xda yg lbh baik mlainkan MF ni hihi

TiraPengemis said...

xpena download mv..huhu

HalimKich said...

hehe..try la..best(",)

miss konspirasi said...

tak minat mendownload muehehe..salam kenal dari saya

HalimKich said...

miss konspirasi ; nice too know u hehe

aliya atina said...

MF ni la yg utntuk Download cerita apo je yg kita nak uw kan ?

Software Word said...

MF selalu jadi andalan.